11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаСилно начало на годината за Иван Лилов и Тимишоара в Румъния

Силно начало на годината за Иван Лилов и Тимишоара в Румъния

Гардът близо до дабъл-дабъл срещу Рапид Букурещ

Иван Лилов и Тимишоара поставиха начало на 2022 г. в Румъния с победа, прекъсвайки негативна серия от три поредни загуби. Гардът и съотборниците му надиграха Рапид Букурещ със 79:61 като гости в мач от 13 кръг в шампионата на северната ни съседка.

196-сантиметровият баскетболист бе близо до дабъл-дабъл за Тимишоара. Бившият играч на Ямбол остави срещу името си в статистиката 14 точки, 7 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 27 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/4 от средно разстояние, 2/6 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Никола Гаич бе най-добър с 22 точки и 9 борби.

Лука Василе бе най-резултатен за Рапид Букурещ с 19 точки и 5 борби.

Иван Лилов и компания спечелиха битката под двата ринга, след като овладяха 47 срещу 43 борби за съперника. Освен това, Тимишоара показа и по-точен мерник в стрелбата от средно разстояние – 51% срещу 38% за домакините.

Тимишоара е с баланс от 7-6, като заема шесто място в класирането на румънското първенство. На 14 януари Иван Лилов и компания ще спорят с Миеркуря Чук. 

СТАТИСТИКА ОТ РАПИД БУКУРЕЩ – ТИМИШОАРА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани