13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияСилен 3х3 турнир този уикенд в София

Силен 3х3 турнир този уикенд в София

Тимове от България, Гърция и Румъния ще участват в надпреварата

Само ден остава до второто издание на 3х3 турнира за купата на Свети Георги в София. Очаква се силна конкуренция между най-добрите 3х3 отбори от столицата, а играчите от България ще могат да сверят часовниците си срещу професионални отбори от Гърция и Румъния. Нашите съседи имат изградена целогодишна структура на подобни състезания и вече разполагат с профилирани тимове, които играят в цяла Европа.

Битката за наградния фонд от 1500 лв. със сигурност ще е ожесточена и интересна, а организаторите от спортен комплекс „Свети Георги“ са се погрижили да има чадъри и сянка за всички любители на баскетбола, които решат да посетят най-добрата открита площадка в съботния ден. Настроението и приятната атмосфера в летните жеги е гарантирано и от участието на DJ KXCKS и групата за модерни танци FlameLight, които ще подгряват финалните мачове със своите изпълнения.


Всеки, който не е изкушен да участва в турнира, също има защо да избере игрищата на Свети Георги. Разхладителни напитки и храна ще бъдат предлагани на място през целия ден, а са предвидени и игри с публиката с примамливи награди, спортни артикули и ваучери предоставени от спонсорите на събитието FootCourt, Sneaky, New Era, Wilson и  SportForMe.

Програмата на събитието няма да бъде променяна от атмосферните условия, тъй като комплексът разполага и със закрита зала, а състезателната програма ще започне с групова фаза на 26 юни от 11.00 ч. След като станат ясни отборите, спечелили място в елиминациите, ще има кратка пауза, за да се избегнат най-големите жеги и четфъртфиналите ще се играят след 17.00 ч. Тогава ще бъде и най-интересната част на събитието, която ще бъде предавана на живо и в интернет. Отбори, които желаят да се запишат на място могат да го направят от 10.00 ч., за да могат да бъдат включени в схемата на състезанията. За участие е достъпна и регистриция в онлайн платформата на ФИБА – St. George

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани