12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаСилен финален щурм на Партизан остави Ефес без ход (видео)

Силен финален щурм на Партизан остави Ефес без ход (видео)

Селекцията на легендата Желко Обрадович направи още една крачка към плейофите в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Партизан направи още една стъпка към място в плейофите на Евролигата. Селекцията на легендата Желко Обрадович се наложи над Анадолу Ефес с 97:84 като гост в среща от 29 кръг в турнира на богатите. Сръбският гранд е с баланс от 16-13 и се намира на седмо място в класирането, докато шампиона от последните два сезона е 11-ти с 14 успеха и 15 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Кевин Пънтър завърши с 19 точки за Партизан. Матиас Лесор добави 17 и 7 борби. С по 16 точки се отчетоха Зак Лидей и Джеймс Нънали.

Уил Клайбърн бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 22 точки и 8 борби. Илайджа Брайънт се разписа с 16. Василие Мицич остана с 15 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: 8 минути преди края Ефес бе напред с 3 точки за 70:67, но Партизан реши всичко със серия от 20-2, за да стигне до обрат за 87:72, като до финалната сирена не изпусна лидерството. Гостите бяха безгрешни от фаул линията – 28/28.

И ОЩЕ: След края на двубоя треньорът на Анадолу Ефес Ергин Атаман неводолстваше от играта на своя тим.

След доброто начало на мача започнахме да правим нелепи пропуски. Те имаха 16 точки след пропуските, които направихме. В последната четвърт продължихме да правим грешки, загубихме баланса си. В защита Партизан игра страхотно, имаха много изстрели в последната секунда“, бе мнението на специалиста.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 март Партизан ще бъде домакин на Олимпиакос на Александър Везенков, докато ден по-рано Анадолу Ефес ще играе срещу АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ПАРТИЗАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани