12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАСилен финален щурм донесе на Бостън 2-1 във финалите в НБА (видео)

Силен финален щурм донесе на Бостън 2-1 във финалите в НБА (видео)

Селтикс използваха енергията на публиката си в "ТД Гардън"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън използва енергията от домакинството си в „ТД Гардън“ и отново взеха преднина в битката за титлата в НБА. На свой терен „келтите“ се справиха с Голдън Стейт със 116:100, за да излязат напред с 2-1 победи в дуелите за златото в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Джейлън Браун завърши с 27 точки, 9 борби и 5 асистенции за Бостън. Джейсън Тейтъм добави 26, 6 борби и 9 асистенции. Маркъс Смарт се отчете с 24 точки, 7 борби и 5 асистенции.

Стеф Къри, който получи травма в глезена, след като Ал Хорфърд падна върху него, бе най-резултатен за Голдън Стейт с 31 точки, от които 6 тройки. Клей Томпсън вкара 25. Андрю Уигинс остана с 18 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Уориърс заличиха пасив от 17 точки през третата четвърт и излязоха напред с 83:82, водени от Стеф Къри и Ото Портър Джуниър. Домакините обаче не се дадоха и със силен финален щурм, дошъл след 23:11 в последната част, стигнаха до победата, фиксираха крайното 116:100. 

И ОЩЕ: Селтикс не са губили в два поредни мача в НБА от края на март. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията за златото в лигата се играе до четири победи от седем двубоя. Следващият мач между Голдън Стейт и Бостън ще бъде на 11 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – ГОЛДЪН СТЕЙТ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани