Силен Матушев не стигна на Баскетбол Академи Лимбург на старта на сезона

Крилото се разписа с 15 точки срещу Ден Хелдер Сънс в мач от първенството на Белгия и Нидерландия

448

Александър Матушев и Баскетбол Академи Лимбург започнаха с грешен ход 2022/2023 в първенството на Белгия и Нидерландия. Българинът се представи силно при официалния си дебют за отбора си, който загуби от Ден Хелдер Сънс със 75:77 у дома в мач от 1 кръг.

Бившият играч на Ямбол даде заявка, че ще бъде водеща фигура за Баскетбол Академи Лимбург през новия сезон. Александър Матушев се отчете с 15 точки и 2 асистенции. 

При стрелбата си бившият младежки национал бе 1/2 от средно разстояние, 4/11 зад дъгата и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. В игра той се задържа 31 минути след включване от пейката.

От неговите колеги Уолкър Милър реализира 16 точки плюс 8 борби.

Нино Горисен и Дион Халмън бяха най-добри за Ден Хелдер Сънс с по 20 точки.

1.31 мин. преди края Баскетбол Академи Лимбург излезе напред със 73:72, но това не отказа съперника. Гостите измъкнаха победата с 5 успешни наказателни удара на Нино Горисен и Дион Халмън, които оформиха крайното 77:75.

Следващият двубой на Баскетбол Академи Лимбург ще бъде на 9 октомври. Тогава Александър Матушев и съотборниците му ще играят срещу Йоаст Юнайтед.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКЕТБОЛ АКАДЕМИК ЛИМБУРГ – ДЕН ХЕЛДЕР СЪНС

Предишна статияВезенков прати Олимпиакос на финал за Суперкупата на Гърция (видео)
Следваща статияАлександър Везенков: Не бяхме на 100%, но нямаме оправдания, играем за трофей
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."