8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориСелекционерът на Италия за прозорците на ФИБА: Все едно да избираш кого...

Селекционерът на Италия за прозорците на ФИБА: Все едно да избираш кого да удариш – майка си или баща си

Не разбирам как някой може да измисли такива правила и всички да се съгласят, казва още Джанмарко Поцеко

Селекционерът на Италия Джанмарко Поцеко не скри недоволството си от програмата на световните квалификации. 50-годишният специалист не одобрява липсата на разбирателство между ФИБА и Евролигата.

Разбирате ли, че Янис Адетокунбо може да не играе на световно първенство?! Бих искал да видя него и Никола Йокич там. В петък Гърция загуби с 20 точки без Адетокунбо. Не разбирам как някой може да измисли такива правила и всички да се съгласят. В добавка, това води и до травми. Когато играех, можеше да се викат най-добрите, дори и те да пропуснат някакво време. Сега мачовете са по едно и също време с тези от Евролигата„, признава Джанмарко Поцеко.

Играчите са поставени в ситуация да правят труден избор. Това е ненормално. Тези момчета трябва да играят както за националните си отбори, така и за клубните си. Ако не отидем на световно, те ще бъдат разочаровани. Баскетболистите са принуждавани да избират между представителните си тимове и Евролигата. Това е все едно да избираш кого да удариш – майка си или баща си„, обяснява наставникът на Италия, чийто тим е с баланс от 5-2 в своята група L на световните квалификации.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани