10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияСезонът при жените стартира на 10 октомври

Сезонът при жените стартира на 10 октомври

На същата дата ще започне и 2020/2021 в НБЛ

Новият сезон в женското първенство ще стартира на 10 октомври, подобно на шампионата при мъжете. Това решение бе взето по-рано днес от Управителния съвет на федерацията, който се събра на видеоконферентен разговор.

Единодушно бе приет календара за женската А група, като са предвидени 4 кръга през октомври, 3 през ноември, 4 през декември, включително и на 22 декември. Първият етап завършва на 16 януари.

След изиграване на първия етап при жените, според класирането, отборите се разделят на Първа тройка и Втора четворка. Играе се втора фаза на разменено гостуване за първите три (по четири пъти) и по два пъти за останалите, като не се зачитат резултатите от първия етап.

Жребият за Купата на България при жените ще се тегли след изиграването на първия етап в първенството. След края на втората фаза следват плейофи за тимовете от Първата тройка и първия от Втората четворка в полуфинали, в 2 от 3 мача и финала в 3 от 5 двубоя.

Жребият за новия сезон при жените ще бъде изтеглен на 1 октомври от 11.00 ч. През 2020/2021 в шампионата при дамите ще участват 7 отбора – Славия, Шампион 2006, Монтана 2003, Академик Пловдив, НСА, Берое Стара Загора и Черно море Одесос.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани