8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаСедем отбора в Евролигата с публика за старта на новия сезон

Седем отбора в Евролигата с публика за старта на новия сезон

Олимпиакос на Александър Везенков не е сред тях

Лъч надежда се появи за европейския баскетбол. Според последните информации, в част от залите на Стария континент ще има фенове, макар и с ограничения на броя им, заради пандемията от коронавирус.

Според Еurohoops, 7 от 18-те участващи отбора в Евролигата ще поставят начало на новия сезон с привърженици. Това са Армани Милано, ЦСКА Москва, Химки, АСВЕЛ, Валенсия, Жалгирис и Зенит. Без публика в залите засега остават Барселона, Реал Мадрид, Баскония, АЛБА Берлин, Байерн Мюнхен, Олимпиакос на Александър Везенков, Панатинайкос, Фенербахче, Анадолу Ефес, Макаби Тел Авив и Цървена Звезда.

Според прогнозите, броят на публиката в спортните съоръжения в Европа ще варира от 400 до 7500 зрители в зависимост от ограничителните мерки, въведени в отделните държави. Почитателите на играта обаче ще трябва да спазват дистанция в залите и да носят маски.

Малко по-добра е ситуацията в турнира Еврокъп. Там се очаква 16 тима да стартират срещите си с фенове, като броят им ще варира от 400 до 3500 зрители, в зависимост от съответните държави и залите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани