9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаСветовните квалификации през ноември само в два дни

Световните квалификации през ноември само в два дни

ФИБА с жест на добра воля за следващия игрови прозорец

ФИБА предприема промяна на дните, в които се провеждат игровите прозорци от световните квалификации. През ноември тези срещи ще се играят само в петък (11 ноември) и в понеделник (14 ноември), съобщава Eurohoops.

Това е жест на добра воля от страна на международната централа, който цели да даде шанс на играчи и треньори, които са част от тимове от Евролигата, да се присъединят към отборите на своите държави. Все още обаче изглежда малко вероятно от най-силната клубна надпревара на Стария континент да наложат промени в програмата си.

Проблемът с неяснотите около календарите на ФИБА и Евролигата ще засегне и дербито на Италия в турнира на богатите между Армани Милано и Виртус Болоня, което трябва да се проведе на 11 ноември (петък). Същият ден Италия ще приеме Испания в среща от група L на пресявките за следващия шампионат на планетата.

От миналата година е създадена линия на комуникация между ФИБА и Евролигата. Реален напредък по преговорите обаче няма поне до днес.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани