13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияСветкавица започна плейофите в ББЛ А група с убедителна победа

Светкавица започна плейофите в ББЛ А група с убедителна победа

Двубоят бе от регион Изток

Светкавица записа победа на старта на участието си в плейофите на регион Изток в ББЛ А група. На свой терен днес тимът се наложи над Ънстопабъл, който бе изцяло в български състав в този двубой, с 92:78.

По регламент, първите два отбора в редовния сезон – Шумен-2 и ИУ, се класират директно за полуфиналите, а останалите четири играят помежду си за запълване и на останалите места в Топ 4. Другата двойка е Шоутайм – Шабла, където варненският тим също поведе в серията. Предстои да бъдат определени дати и за вторите мачове от четвъртфиналите.

Двубоят стартира сравнително равностойно, но постепенно домакините започнаха да трупат аванс и след 10 минути игра водеха с 26:17. Те отбелязаха 8 тройки само за две части, в резултат на което разликата в тяхна полза достигна и 24 точки. Ънстопабъл изпускаше много, включително и от фаула, но завърши силно полувремето и намали за 37:52.

След паузата Светкавица поддържаше аванс от 15-20 точки, а преди последната четвърт бе напред със 74:54. Гостите успяха да стопят пасива си до 10 в оставащото време, но разликата бе твърде голяма, за да търсят нещо повече в мача.

Димитър Янчев бе най-резултатен за победителите с 26 точки. Елизар Кръстев вкара 22, с 14 и 7 асистенции е Александър Янчев.

За състава от Добрич по 15 точки реализираха Константин Тодоров (7 борби) и Симеон Симеонов. Близо до трипъл-дабъл бе Иван Иванов с 14 точки, 17 борби и 8 асистенции, а Петър Демирев се отчете с 13 точки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани