8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориСАЩ ликуват на световно първенство за жени за 11-ти път (видео)

САЩ ликуват на световно първенство за жени за 11-ти път (видео)

Американките победиха Китай във финала в Сидни

КАКВО СЕ СЛУЧИ: САЩ триумфираха на световно първенство за жени за четвърти пореден път. Отборът на Черил Рийв се справи с Китай с 83:61 във финала в Сидни. Това е общо 11-та титла от шампионат на планетата за американките.

НАЙ-ДОБРИ: Айджа Уилсън, която бе избрана за MVP на турнира, завърши с 19 точки и 5 борби за САЩ. Келси Плъм добави 17. Джуел Лойд се разписа с 11 точки. Челси Грей остави срещу името си 10 и 8 асистенции.

Юеру Ли бе най-добра за Китай с 19 точки и 12 борби. Тонгтонг Ву остана с 13.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Близо 16 000 привърженици наблюдаваха как Китай се справя добре в началото на двубоя. Олимпийските шампионки обаче включиха на по-висока скорост в защита и нападение през втория период. Келси Плъм с 4 поредни точки даде началото на серия на американките, с които те достигнаха до аванс от 10 точки на голямата почивка – 43:33. До финалната сирена САЩ не изпуснаха лидерството.

И ОЩЕ: Среброто е второ в историята на Китай след това през 1994 г. Третото място на турнира в Сидни остана за домакина Австралия, който разби Канада с 95:65.

СТАТИСТИКА ОТ КИТАЙ – САЩ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани