10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020САЩ изпратиха Чехия у дома

САЩ изпратиха Чехия у дома

Джейсън Тейтъм и Кевин Дюрант откраднаха шоуто за американците

КАКВО СЕ СЛУЧИ: САЩ спечелиха за втори пореден път на Олимпийските игри и се класираха за 1/4-финалите. Селекцията на Грег Попович показа класа срещу Чехия след 119:84 в мач от група А на турнира в Токио.

И ОЩЕ: Американците финишират втори в своя поток с баланс от 2-1, докато чехите са трети с 1-2, но са с по-лоши показатели от останалите трети отбори и приключват участието си на Игрите.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм бе под пара за САЩ днес и се разписа с 27 точки, като бе 5/10 от тройката. Кевин Дюрант, който стана реализатор №1 на страната си на Олимпиади, добави 23, 8 борби и 6 асистенции. Зак Лавин се отчете с 13 точки и 5 асистенции.

Блейк Шилб бе най-резултатен за Чехия със 17 точки и 5 борби. Ондреж Балвин вкара 15. Ян Весели и Томаш Саторански останаха съответно с по 13 и 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Американците натрупаха солидна преднина през третия период, в който навъртяха 35 точки срещу 17 за чехите. Това стана възмножно след силна игра на Джейсън Тейтъм, Кевин Дюрант и Девин Букър, поставила на таблото 82:60 в полза на олимпийските шампиони.

КАКВО ПРЕДСТОИ: САЩ ще научат кой е следващият им съперник утре (1 август). 

СТАТИСТИКА ОТ САЩ – ЧЕХИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани