7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияСашо Везенков се завръща в баскетбола (видео)

Сашо Везенков се завръща в баскетбола (видео)

Една от легендите на Балкан става генерален мениджър на клуба

Сашо Везенков ще бъде генерален мениджър на Балкан от новия сезон. Това обяви на пресконференция днес кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов.

Балкан си е Балкан. Аз от 1977 г. съм тук, продукт съм на тази школа и съм това, което виждате, благодарение на Ботевград. Искам още веднъж да благодаря лично на кмета на Общината Иван Гавалюгов, на Мишо също, както и на всички, които ми повярваха. Да, наистина, не беше лесно да реша. Аз 15-20 години съм генерален мениджър на друг клуб, който вече не съществува и това ми даде възможност наистина да помисля и вече да помогна с нещо на родния си клуб. Ботевград е доста особен град за живеене и за баскетбол, но ако свикнеш с тази атмосфера, след това много трудно се отделяш от него. Аз не съм напускал Ботевград с изключение на годините, които бях в чужбина, дори и за една вечер бързам пак да се прибера. След Бобошево, където съм роден, това си е моят град“, заяви по време на срещата с медиите в Ботевград Сашо Везенков.

Сашо Везенков е една от легендите на Балкан, като печели три поредни шампионски титли (1987, 1988, 1989 г.) и три Купи на България (1986, 1987, 1988 г.). Той е и най-успешният ръководител в българския баскетбол, като заема повече от 15 години години поста на изпълнителен директор в Обединен спортен клуб “Лукойл”, под негово ръководство Лукойл Академик става 14 пъти шампион и 9 пъти носител на Купата на страната. Като треньор през 2013 г. той извежда отбора до титла и Купа.

Вижте пълен запис на пресконференцията:

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани