12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияСашо Везенков: Нора Рангелова и Георги Глушков трябва да ни отговарят на...

Сашо Везенков: Нора Рангелова и Георги Глушков трябва да ни отговарят на нас и на всички отбори (видео)

Арбитражната комисия няма права да се занимава с картотекирането на играчите, казва още генералният мениджър на Балкан

„Тази пресконференция не е дали ще се доиграят мачовете и против Левски. Ние не търсим конфронтация с Левски. Балкан ще довърши полуфиналната серия, това не го коментираме. Имаме тълкувания на нашата федерация и искаме обяснения по решенията. Ако не се лъжа, Арбитражната комисия се назначава от Георги Глушков. Нека не си говорим глупости, те разбират какво е ФИБА. Съмнявам се тя да може да вземе решение, което да е в ущърб на Константин Папазов”, това заяви по време на днешната пресконференция на Балкан генералният мениджър на клуба от Ботевград Сашо Везенков. 

Балкан се обръща към ФИБА по казуса с Левски (видео)

След като изчете част от правилата на федерацията относно картотекирането на играчите, той заяви още: 

“Арбитражната комисия няма права да се занимава с картотекирането на играчите. Сандра Велчева има право да картотекира, защото така е по правилник, но няма право, ако до 10 дни не пристигне разрешението. Тити Папазов беше намерил, че разрешението трябва да бъде платено от федерацията. За 10 минути, Нора Рангелова пристигна бележка от ФИБА беше казано, че това отпада от две години”, това сподели Сашо Везенков.  

Името на Балкан Ботевград в тази ситуация в момента е като наблюдател. На мен ми правят впечатление 2-3 неща, които са доста обезпокояващи за българския баскетбол. Последните скандали в него, и аз съм бил в българския баскетбол, откъснах се за малко, те са непрекъснато свързани с Константин Папазов. Аз съм го слушал да казва, че той управлява баскетбола, че 75% от баскетбола е той и т.н. Останах много учуден, когато ние бяхме в Белград, когато следобед ми звъни и вика – Говорих с кмета – това искам да стане достояние – разрешението ми е в джоба. То не му е в джоба. Разрешението идва от федерация до федерация, когато е платено. Аз му казах да не ме занимава с глупости, на Евролига съм. Никога не ми е минавало през акъла, през ума, че Георги Глушков и Нора Рангелова могат да вземат някакво такова решение – да анулират дадена среща. Представете си гафа какъв е. Нашата федерация за първи път прояви някакво мъжество, или Глушков, или Нора, с негово участие, нейно присъствие – член на Юридическата комисия на ФИБА, и Сандра Велчева, която е картотекирала Минчев. За мен това е изненада. Без наше участие, ние не знаем за какво става въпрос. След това също учудване много голямо. Той е намерил някаква точка, която върви и казва, че ще спечели и учудващото в този момент – ще се кандидатира за президент на федерацията, ще блокира сметките на българската федерация и ще ги съди за пропуснати ползи. И Георги Глушков, едно от най-големите имена на българския баскетбол, за пореден път започна да казва – Той ще спечели. Откъде ще спечели, в Арбитражната комисия, която е избрана от него, нали разбирате, че аз не познавам Камен Каменов и Петър Петров. Те не са спортни юристи. В този момент ние не знаем за какво става въпрос. Ние за първи път не сме запознати, не знаем защо Минчев не е получил LOC. Значи вината си е тяхна – на Левски и на федерацията„, каза още генералният мениджър на Балкан. 

Във всяка една федерация, в целия свят има някой, който отговаря за трансфери, той натиска едно копче. Няма клуб – клуб, има федерация – федерация. И какво е моето учудване, когато след всичко, проявеното мъжество от Георги Глушков, проявената независимост, за една седмица приключи. Г-н Гавалюгов и аз не искаме да ставаме президенти на федерацията, но искаме да се борим с някой на равни права, при равен старт, ние, Самоков, Плевен, всички. Българският баскетбол има нужда от Левски 2014, има нужда от Балкан, има нужда от Спартак, Черноморец и всички отбори. Тук искаме да ви уведомя, г-н кмета, прочете, аматьори и професионалисти. Играчите на Левски са аматьори, не 1-2-ма, 12 аматьори. Позволява го закона, пак е някаква вратичка българска, за да можем да ги картотекираме, те са аматьори. Те не можаха, някой пропусна да картотекира Данчо Минчев„, добави Сашо Везенков.

Ние не искаме да печелим служебно. Аз не виждам вината и на Сандра, но вината на Нора Рангелова и на Георги Глушков, те трябва да ни отговарят на нас и на всички отбори. Вие го познавате Георги Глушков, аз го познавам по-добре от вас, как така смело излезе и ни присъди 3-0, при наличието на член на Юридическа комисия на ФИБА. След това започнахме, Тити Папазов, знаете, той е артист, неговата сцена е Бродуей и Болшой театър. Ние не сме за подигравка. Аз с Тити Папазов водя 18-годишни спорове. Той има енергията да не спи, да ходи и т.н…„, допълни една легендите на ботевградския клуб. 

“Последствията ще бъдат за федерацията, не за нас. Разрешението се дава от федерация до федерация. Ние директно пишем на шефа на Юридическата комисия на ФИБА Свят. Днес ще бъде пуснато, искаме обяснение. На мен снощи ми беше отговорено, няма да казвам имена, че има кристално издадено разрешение, кристално издадено, но не е пристигнало, и искате да ми обясните, познавайки Тити Папазов, че той може да проспи 250 франка в продължение на три мача. Забравете. Ако не е тръгнал да става президент на федерацията. Сега искам да го видя, дали ще събира 20 клуба да обяви Общо събрание или с това решение на Арбитража ще се откаже да кандидатства за президент на федерацията, този светъл баскетболист и това велико име на баскетбола. Може той да оправи баскетбола, да ги няма тия гафове“, смята Сашо Везенков.

Цялата пресконференция на Балкан можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани