7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаСамо един български отбор ще се бори за място в Шампионската лига

Само един български отбор ще се бори за място в Шампионската лига

Левски Лукойл ще трябва да премине през квалификацията в турнира

Само един български отбор ще се бори за място в Шампионската лига. Това ще бъде шампионът на страната Левски Лукойл, който попадна сред тимовете, обявени от организаторите за турнира през новия сезон.

Столичани ще опитат да си проправят път към групите на Шампионската лига чрез квалификация. В нея ще участва общо 24 тима, сред които са още тимове като Белфиус Монс, Брозе Бамберг, Тревизо, Апоел Ейлат, Йовентус, Калев, Капфенберг, Льо Ман, Бакен, Лондон Лайънс, Морнар Бар, Парма, Опава, Перистери, АЕК Ларнака, Прометей, Вилпас, Сплит, Спортинг, Минск, Клуж и Лайден.

Квалификациите ще стартират на 13 септември, като мачовете от кръговете ще бъдат преди старта на редовния сезон, който е насрочен за 4 октомври. Групите за редовния сезон ще бъдат четири, с по 8 състава. Победителите в тях ще се класират директно за 1/8-финалите. Вторият и третият от всяка група ще се борят за останалите осем места в плейофни серии до 2 победи от три мача. 

Топ 16 в турнира ще се проведе в групова фаза за втора поредна година, но през новия сезон ще има 1/4-финали и плейофи, вместо Финална осмица, с каквато завършиха последните два сезона. Победителят ще получи наградата от 1 млн. евро.

Жребият за новия сезон ще бъде на 7 юли. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани