7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАРъсел Уестбрук пренаписа историята в НБА, получи ласкави думи от Оскар Робъртсън...

Ръсел Уестбрук пренаписа историята в НБА, получи ласкави думи от Оскар Робъртсън (видео)

Гардът на Вашингтон вече има 182 трипъл-дабъла в кариерата си

Ръсел Уестбрук постави името си със златни букви в историята на НБА. Гардът подобри рекорда на легендата Оскар Робъртсън и вече има най-много мачове с трипъл-дабъл в историята на лигата – 182.

Това се случи при загубата на неговия Вашингтон от Атланта със 124:125. Ръсел Уестбрук остави срещу името си в статистиката 28 точки, 13 борби и 21 асистенции. До постижението, което бе от 1974 г. и дълго се смяташе, че няма как да бъде подобрено, MVP в НБА през 2017 г. достигна с борба 8.29 мин. преди края.

Много съм уверен в нещата, които правя за тази игра. Гордея се много, че излизам и се подготвям да бъда един от най-последователните в тази лига. Трудно е да мога да го направя и искам да дам това спокойствие на моите треньори, на моя клуб, така че когато се обърнат към мен, да знаят какво ще получат„, заяви Ръсел Уестбрук по повод рекорда.

Участникът в 9 издания на Мача на звездите в НБА бе поздравен от комисаря Адам Силвър, от Меджик Джонсън и от големия Оскар Робъртсън, който отдава на най-силното първенство в света 14 сезона, като оставя срещу името си средно по 25.7 точки, 7.5 борби и 9.5 асистенции.

Много се радвам за теб. Твоето семейство е много гордо с теб. И се покланям пред всичките ти постижения в баскетбола“, не спести суперлативите си към Уестбрук легендарният Оскар Робъртсън във видео, публикувано от Уизърдс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Ръсел Уестбрук не се задоволява само със званието Мист…, което придоби след последния мач на своя Вашингтон. Гардът стана четвъртият играч в историята на лигата, преминал границата от 20 000 точки и 8000 асистенция в кариерата си. […]

  2. […] Ръсел Уестбрук не се задоволява само със званието Мист…, което придоби след последния мач на своя Вашингтон. Гардът стана четвъртият играч в историята на лигата, преминал границата от 20 000 точки и 8000 асистенции в кариерата си. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани