10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЛайфстайлРуският крал на маратонките (видео)

Руският крал на маратонките (видео)

Андрей Зубков е маниак на тема кецове

В съвременния баскетбол много играчи откриват страстта си към колекционирането на кецове. Такава имат не само звездите от НБА, които отделят огромни пространства в луксозните си домове отвъд океана.

В Русия също могат да се похвалят с един маниак на баскетболните обувки, на чиято колекция може да завиди всеки. Андрей Зубков се отдава на хобито си през последните пет години.

Започнах да го правя преди няколко години. Харесва ми, гледах клипове в интернет и по телевизията и реших да пробвам. Започнах да събирам кецове, след като се преместих от родния ми град Челябинск. Там е трудно да се сдобиеш с тях, а и нямах много пари”, признава крилото на Зенит.

Не бих се разделил с нито един чифт, може би само ако става въпрос за благотворителност. Нося всичките. Събирам ги, за да си доставя удоволствие. Все още има модели, които не съм обувал. Но това е, защото просто не е имало подходящ случай. Все още имам това усещане, когато получа нов чифт, че искам да ги обуя и да отида някъде”, признава 29-годишният Зубков.

Въпреки че играя на ниво Евролига, няма договор с нито една голяма спортна марка. Просто си намирам маратонките чрез приятели и познати. Ако някой е готов да ми изпрати нови, ще ги приема на дрaго сърце”, казва с усмивка бившият играч на Химки.

В Русия е малко по-трудно да си набавяш подобни неща, макар че в интернет има всичко. Ходих на два пъти до САЩ и оттам се връщах с по над 20 чифта. Там ситуацията е друга, магазините са като дворци с маратонки. Все още обаче в Европа тази мода не е навлязла чак толкова много. Надявам се скоро в Евролигата да има награда за Цар на кецовете, както има в НБА”, допълва 206-сантиметровият Зубков.

Не смятам, че добрата игра на Зенит има нещо общо с моите маратонки. Просто имаме добър отбор, добра химия и всички се раздават. Треньорският щаб и ръководството работят наистина много, за да се представим на добро ниво в този труден сезон. Опитваме да се играем на възможно най-високото ниво във всеки мач”, завършва шампиона в Еврокъп през 2013 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани