7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАРуди Гобер е Защитник №1 в НБА за трети път (видео)

Руди Гобер е Защитник №1 в НБА за трети път (видео)

Центърът на Юта иска да стане шампион в лигата

Баскетболистът на Юта Руди Гобер бе обявен за Най-добър защитник в НБА през 2020/2021. Това съобщават медиите отвъд океана.

216-сантиметровият център събра общо 464 точки в анкета сред журналисти, след като получи 84 от 100 първи места. Второто място е за Бен Симънс (Филаделфия) с 287 точки, а трети остана Дреймънд Грийн (Голдън Стейт) със 76 точки.

Това е третият приз за Защитник №1 в НБА в кариерата на Руди Гобер след тези от 2018 и 2019 г. Така той се нареди до Дикембе Мутомбо (4), Бен Уолъс (4) и Дуайт Хауърд (3), които достигат до отличието поне по три пъти.

Искам да стана шампион в НБА. Когато Юта ме избра в драфта преди осем години, си казах, че ще направя всичко възможно, за да донеса на клуба първа титла в лигата. Наслаждавам се на този момент, но ни предстои работа. Майка ми и още няколко важни за мен човека са при мен сега, но няма да има празненства. Спечелването на тази награда ме кара да се замисля докъде съм стигнал„, споделя французинът.

През 2020/2021 Руди Гобер записва средно по 14.3 точки, 13.5 борби и 1.3 асистенции в общо 71 мача на Джаз в НБА. Неговият Юта финишира първи в редовния сезон на Запад с баланс от 52-20, а след това отстрани Мемфис в първия кръг на плейофите. „Джазмените“ ще трябва да се справят с Клипърс, ако искат да си проправят път до финала в конференцията.

Ето как Руди Гобер разбра за наградата си:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани