8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Трябва да изчистим грешките и да се подобрим още малко...

Росен Барчовски: Трябва да изчистим грешките и да се подобрим още малко физически

Направихме много силен мач в нападение, заяви треньорът на ЦСКА

„Много е лесно да се каже защо допуснахме този малък срив в края. Когато чуете разговорите на почивката, все едно Спартак водеше. През първото полувреме нападението ни вървеше много леко. Започнахме с три отворени шута от тройката, дело на Алекс Симеонов и Драган Зекович. Гостите отиваха на риск, а тогава се появи и самото отпускане в защита. Казах, че те нямат с какво да обърнат мача, освен със стрелбата от тройката. Вкараха ни 10 тройки през второто полувреме, затова разликата падна до 10 точки. Добре, че водихме с много. Това са неща, които трябва да се оправят. Правим две забранени грешки за деца, камо ли за мъже. Това са неща, които трябва да се изчистят задължително. Имаше и хубави неща, не бях много наясно как ще заработим след прекъсванията, тренирахме добре. Спечелихме срещу много сериозен отбор, който разполага с много амбициозен и добър треньор. Поздравявам Спарак, направихме много силен мач в нападение„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след победата над Спартак със 101:87 в мач от НБЛ. 

В случая Зейн Ноулс имаше леки проблеми, трябваше да го запазя, но Зекович направи три лични нарушения и времето на първия стана малко повече. Ще избирам между двамата за титуляр според формата и съперника“, каза още наставника на „червените“, които са трети в НБЛ. 

Ще трябва да надградим още малко, Купата на България не се печели толкова лесно.Трябва да изчистим грешките и да се подобрим още малко физически, както и най-вече играта в защита. Има някои неща, на които трябва да обърнем внимание от гледна точка на енергията и тактиката. Тройките са много психологически момент. Показахме добро ниво, което е най-важно за баскетбола“, бе мнението на специалиста. 

„Участвал съм в толкова много купи, че когато съм водил отбор, който се бори за медали, четвъртфиналите са много трудни. Нямам предпочитан съперник за Финалната осмица. Нашият отбор е такъв, че ако си играе играта, ще стигне до полуфинала. Оттам вече не знам. Таменанг Чо сам си се налага, не тормози топката. Той е подобен на Александър Везенков като отношение. Изключително класно е да играеш по този начин без да тормозиш нападението“, завърши Росен Барчовски. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани