11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски пред BBALL.BG: Ще бъде трудно в световните квалификации, но смятам,...

Росен Барчовски пред BBALL.BG: Ще бъде трудно в световните квалификации, но смятам, че ще стоим достойно

Имаме добри, талантливи играчи, не ме притеснява нищо, казва още селекционерът на България

България ще бъде в група с Литва, Чехия и Босна и Херцеговина в световните квалификации. Мачовете стартират от ноември и ще се играят в три игрови прозореца.

България срещу Литва, Чехия и Босна и Херцеговина в световните квалификации

По този повод BBALL.BG се свърза със селекционера на националния ни отбор Росен Барчовски, който коментира съперниците ни в група F, както и впечатленията си от лагера на „лъвовете“, който се проведе по-рано тази месец. Ето и какво сподели той:

Гледах жребия. На пръв поглед отборите са силни. Ще ни бъде много трудно. По другите групи имаше отбори, които са малко по-възможни за побеждаване. Все пак опитът ни показва, че всичкo зависи кого ще успеят да привлекат в периодите на т.н. прозорци – ноември, февруари, когато има шампионати в Европа и отвъд океана. Тези тимове, срещу които ще играем, разполагат с играчи от Евролига и от НБА“, заяви Росен Барчовски.

Класирането на самото световно първенство минава през тази група, но има и следващ етап. Тук трябва да си в първите три и трябва да излезеш с добри резултати, защото мачовете се зачитат за следващата фаза. Аз повече го разглеждам като етап от подготовката за европейското. Ако успеем да направим нещо в тези квалификации, ще бъде добре дошло за нас„, добави селекционерът на България.

Чехия се представи чудесно, класира на Олимпийски игри. Литва е голямо име. Босна ни победи на два в последните квалификации за европейско. Но все още нищо не може да се каже. Не ме притеснява нищо. Смятам, че за пореден път ще стоим достойно в тези квалификации. Имаме добри, талантливи играчи. Добре дошло е. Ние сме в играта. Квалификации за световно първенство и има интерес към баскетбола. Това е най-важното„, каза още Росен Барчовски.

Относно лагера, който проведохме по-рано този месец, това е такъв етап от който не мога да правя кой знае какви оценки. Доволен съм от отношението на играчите, от старанието и желанието, с които работеха. Вкарахме доста неща, които няма да можем да свършим през ноември, когато се съберем за 5-6 дни. Със сигурност голяма част от играчите от лагера ще попаднат в състава и през ноември„, допълни наставникът.

Тече процедура по натурализацията на Дейвид Кравиш. Но тези неща стават доста бавно и не зависят от нас. Все още не се знае дали ще играе в световните квалификации. Не се знае дали и Дий Бост ще може, дано да е здрав. Има много време дотогава„, завърши Росен Барчовски.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани