8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Не мисля, че ще има негативна мотивация или настроения след...

Росен Барчовски: Не мисля, че ще има негативна мотивация или настроения след тези загуби

Играхме добре, заключи селекционерът на България

Аз не мисля, че ще има негативна мотивация или настроения след тези загуби. Осъзнаваме всички. Аз поздравих моите играчи заради начина, по който се държаха от гледна точка на характера, битката и играта. Не мисля, че това ще се отрази, би трябвало само да им даде стимул да си поправим грешките. Всички са наясно какво означава липсата на Александър Везенков и Станимир Маринов, както и на Йордан Минчев, който се контузи по време на мача. Ние сме една малка България и когато се контузят трима такива играчи, става твърде много, но ситуацията е такава. Ние сме показали, че можем да се справяме във всякакъв вид, другите се мобилизират и компенсират недостатъка. Както се видя, играхме добре, заключи селекционерът на България Росен Барчовски след загубата от Босна и Херцеговина със 73:76 в последния мач от световните квалификации.

България се бори до края, но не успя в Сараево (видео)

„Имаме много чисти пропуски в целия мач. Изпуснахме кошове, които можем да вкараме, както и няколко фаула във важни моменти. Говоря за поне 3-4 коша, които в такъв мач са 6 или 8 точки, което е много важно. Направихме и няколко технически грешки. Нападението ни вървеше много добре. Смятам, че имахме добър план за игра, създавахме ситуации. Дий Бост беше прекрасен не само заради вкарването, а заради това, че движеше топката. Използвахме тази агресивна защита срещу него и той я пускаше навреме, а оттам създаваше добри ситуации. Разбира се, имахме и грешки основно при един на един в защита. Мачът го загубихме, заради една тройка на Един Атич, който е посредствен стрелец и почти не вкарва, както и заради последния кош от далечна дистанция на Джанан Муса. Това са ситуациите, имаха късмет. Ние накрая започнахме да се гласим за продължение, знаейки, че чехите спечелиха в Литва. На нас ни трябваше победа с 10 точки, искахме да рискуваме и да влезем в продължение, в което евентуално да се опитаме да спечелим с тази разлика. Вярно е, че бяхме изморени, но и босненците щяха да бъдат под напрежение. Има го това, трябваше да пробваме. Ако си бяхме хванали борбата при втория пропуск на Муса, щяхме да държим топката до края и да влезем в продължение. Това беше задачата, но за съжаление тя отскочи твърде високо, има го и това нещо. Това е късмет. Това е добра основа, на която можем да стъпим, ако изчистим нашите субективни грешки във всяко едно отношение от гледна точка на организацията на паркета и извън него, и ако сме здрави…“, добави специалистът.

Допинг контрол в националния отбор след световната квалификация в Сараево

С всички отбори ще стоим равностойни, ако сме заедно, оценим трезво какво сме направили и проведем една здрава подготовка. Имам опит в това отношение, знам, че българският отбор може да стои добре на Евробаскет, ако направи страхотна подготовка и изпревари своите конкуренти в това отношение, най-вече физически, за да можем да издържим. Димитър Димитров и Александър Янев направиха прекрасен мач. Само този, който е специалист, може да разбере какво означава да се борят с центрове, които разполагат с подобен ръст. Изравнихме борбата. Хванаха ни 11 борби в нападение срещу 23 на Чехия. Това ни беше една от задачите, които изпълнихме“, добави той.

Ако забелязахте, за втория етап на световните квалификации не се класираха силни тимове. Не знам какви са сметките за предварителните квалификации на Евробаскет 2025. Участие в тях ще вземат тимове като Полша и Хърватия. Няма слаби състави, това е клише. Ние имахме някакво изградено име в годините, че сме по-слаб отбор. Това няма да е проблем, смятам, че ще имаме много сериозни мачове през август“, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани