11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Не е лесна задача да се изгради нов отбор

Росен Барчовски: Не е лесна задача да се изгради нов отбор

Истината е, че ние си загубихме мача два пъти, бе мнението на наставника на ЦСКА

Tреньорът на ЦСКА Росен Барчовски смята, че тимът му на два пъти е изпуснал победата срещу Левски. „Червените“ загубиха от „сините“ с 92:95 след продължение в среща от 6 кръг на Националната баскетболна лига за мъже. 

Левски спечели първото издание на Вечното дерби в НБЛ след 13-годишна пауза

„Като се абстрахираме от това, че загубихме и естествено не съм доволен, мачът беше прекрасен. От всичко това лошото е, че ние сме губещите, но в баскетбола равен няма. Истината е, че ние си загубихме мача два пъти – единият в редовното време, когато бяхме в печеливша позиция и после в продължението. С малко повече разум щяхме да спечелим мача. Надделя техният опит“, коментира Росен Барчовски. 

Той взе отношение и по отсъжданията на реферите в последните секунди, когато той получи второ техническо нарушение и съответно дисквалификация.

А тези ситуации накрая мога и тях да коментирам. Ще ви кажа от кое недоволствам. При фаул срещу техния център от пейката на Левски искат видеоповторение, за което имат право, а съдиите твърдят, че са щели да го поискат. И вече, когато отсъдиха неспортсменски фаул, ситуацията е загубена. При следващата ситуация, когато правя знак за видеоповторение, той ми дава техническо при същото нещо. Защо е това техническо? Нека съдията обясни. Но не тези ситуации решиха мача, а нашата опитност, грешки и недоработка“, каза наставникът на ЦСКА. 

„Тези неща ще се оправят, смятам, че ние имаме по-добрия състав. Наложи се новият гард да играе почти цял мач след две тренировки и половина. Категорично се видя, че имаше прегаряне при Андрей Иванов и Алекс Симеонов. Венци Петков се контузи отново и ни липсваше много. Болката беше сериозна при него. Не е лесна задача да се изгради нов отбор, но затова съм взет треньор, за да мога да го изградя този отбор колкото може по-бързо. До този момент горе-долу вървяхме добре, но смятам, че и този мач беше спечелен, а го загубихме“, завърши специалистът. 

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани