4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Направихме каквото трябва

Росен Барчовски: Направихме каквото трябва

Има много треньори, които са работили с тези момчета, заяви селекционерът на България

Селекционерът на България Росен Барчовски разкри, че може да се търси нов натурализиран гард за световните квалификации. На летище София при пристигането на националния ни тим от Рига специалистът каза още, че иска да проведе лагер през лятото с контролни срещи.

Може би за два дни еуфорията понамаля, но не напълно. Сега тепърва ще осъзнаваме какво е станало. Сега е повече емоция, радост и щастие. Не мога да си помисля, че аз съм единственият треньор, който може да класира България на европейско. Има много треньори, които са работили с тези момчета, тези, които са ги открили, тези, които са ги мотивирали като деца и са работили с тях по клубовете. Родителите им са ги създали такива. Не мога да не спомена Любо Минчев и щабът му, те започнаха изграждането на този отбор. Аз имах шанс да завърша този цикъл”, заяви Росен Барчовски.

Атмосферата в отбора е много добра. Опитахме се във вчерашния мач да се върнем със същата мотивация като тази в първия ден, но не се получи. Няма как. Борихме се, искахме да победим, но трудно е. Имаше голямо изхабяване чисто физически и психически. Доволен съм и най-вече от това, че се прибираме всички здрави, с отрицателни тестове и без контузии. В днешно време това е много важно”, добави специалистът, който класира България на трето европейско първенство.

Баскетболът е колективен спорт, в който не става с присаждане на каквито и да било звезди за една тренировка. Всичко се обърква. Това се получи и при Латвия. То се видя. Аз много исках Везенков да дойде, но не в последния момент. Дадох много такива примери и то се видя на терена. Те просто не бяха себе си и не помогнаха. Ние, разбира се, направихме каквото трябва”, сподели Росен Барчовски.

Като игра почти всичко дадохме в мача с Латвия. Като селекция липсват много играчи, да не ги изброявам. В първия цикъл страшно много помогнаха в началото Станимир Маринов, Йордан Минчев, Божидар Аврамов. Преди това беше Павел Маринов. Ще им дойде времето и на тях. Има и млади момчета. Липсва ни ръст. Лятото ще опитаме да направим някаква подготовка с контролни срещи. Това са високи момчета като Емил Стоилов, Николай Вангелов. Вижда се, че сме много по-ниски от другите отбори”, допълни специалистът.

Бях готов Константин Костадинов да играе още в първия мач в Рига, но така се разви срещата, че не се наложи. Бях убеден, че за втория ще се случи. Той има огромно самочувствие. За таланта въобще не се говори. В него е бъдещето. Просто му трябва един мъжки отбор, в който да се включи, да тренира и да играе. Стига вече с тези юноши”, е мнението на наставника на България.

Вървят процедури по натурализиране на центъра Дейвид Кравиш. Може би ще търсим вариант и за гард. Ако имам гаранции, че Станимир Маринов е здрав, няма и да си помисля за това. Но в тази ситуация има често някакви болежки и контузии, така че може и да се застраховаме на тази позиция”, завърши Росен Барчовски.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани