11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски - най-добър треньор на България за 2021 г.

Росен Барчовски – най-добър треньор на България за 2021 г.

61-годишният специалист изведе национаоналния ни отбор до участие на Евробаскет 2022

Селекционерът на България Росен Барчовски намери място сред отличените в родния баскетбол за 2021 г. 61-годишният специалист бе избран за Най-добър треньор на страната за миналата година в анкетата на БФБ, проведена сред наставници и журналисти.

Росен Барчовски изведе България до класиране на Евробаскет 2022. През февруари 2021 г. нашите спечелиха в Рига срещу Латвия с драматичното 66:65, с което стопираха 10-годишна пауза без участие на голям форум. За наставника на представителния ни тим това ще бъде трето европейско след тези в Сърбия и Черна гора през 2005 г. и в Литва през 2011 г.

След класирането на европейското Росен Барчовски бе на пейката на представителния ни тим и в първия игрови прозорец на световните квалификации. Под негово ръководство през ноември България стартира в пресявките за шампионата на планетата през 2023 г. с мачове срещу Литва и Босна и Херцеговина.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани