9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Росен Барчовски за Станимир Маринов: Имаме някаква съвсем малка надежда

Росен Барчовски за Станимир Маринов: Имаме някаква съвсем малка надежда

Смятам, че ще играем освободено, заяви селекционерът на България преди мача с Грузия

Участието на Станимир Маринов в днешния мач от Евробаскет 2022 срещу Грузия е малко вероятно. Това потвърди селекционерът на България Росен Барчовски по време на днешната тренировка на тима ни в Тбилиси.

Имаме някаква съвсем малка надежда, да кажем 5 процента, до последния момент ще чакаме, но е много възможно да не играе. Най-важно е моментната ситуация и важността на мача да не се отрази по отношение на някакво по-голямо напрежение. Надявам се това да е при тях. Дано се възползваме от тази ситуация„, коментира ситуацията с гарда Росен Барчовски.

Станимир Маринов получи травма в задната част от бедрото по време на последния мач на представителния ни тим срещу Черна гора. Гардът остана на паркета едва 8 минути, в които се разписа с 4 точки, 1 борба и 1 асистенция.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Травма за Станимир Маринов в двубоя срещу Черна гора

Днес от 20.00 ч. националите ще се изправят срещу Грузия в среща от група А на турнира. Двубоят можете да проследите в ефира на БНТ 3. До този момент тимът ни е с 3 загуби в своя поток.

„Те са опитни състезатели, свикнали са, а и това мотивира. Не мисля, че ще ни пречи нещо. Надявам се съдийство ще бъде абсолютно обективно. Ние очакваме винаги 5-10 процента някаква помощ (за домакините), дано да не е повече, но не мисля, че ще ни се отрази. Смятам, че ще играем освободено. Две неща трябва да направим – да запазим доброто си нападение, ако имаме късмет да увеличим още малко процента за стрелба, да намалим грешките и да подобрим, аз си мечтая за 10 процента защита. Това в цифри означава да не ни вкарат 90 точки. Ако тези неща се случат, ще спечелим. Говорим само позитивно. При всички положение загубите се отразяват, защото победите носят по-голяма вдъхновение. Но не мисля, че ще има проблем. Всички очакваме да видим познатия Дий Бост – и вие, и аз“, каза още Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникБТА
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани