8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски за Дейвид Кравиш: Ще ни бъде много полезен под коша

Росен Барчовски за Дейвид Кравиш: Ще ни бъде много полезен под коша

Развитието му прогросира постоянно, казва още селекционерът на България

Селекционерът на България Росен Барчовски разкри, че Дейвид Кравиш, който е съотборник на Дий Бост в Галатасарай, ще участва в лагера на представителния ни тим, който стартира на 19 февруари. Има вероятност центърът да играе за мъжкия ни национален отбор в един от двата мача с Чехия от световните квалификации. 

Другото хубаво нещо е това, че Дейвид Кравиш ще бъде с нас. Излезе указът за българско гражданство. Ще тренира с нас. На този етап ще използваме Дий Бост, тъй като малко закъсняхме с регистрацията. Даже не съм много наясно, може в последния момент да го картотекираме във ФИБА. Ще пробваме за всеки случай. Възможно е в един от двата мача да играе и Кравиш, все още не мога да кажа. Ще бъде на лагера„, заяви по време на днешната пресконференция Росен Барчовски.

Развитието му прогросира постоянно. Виждате през какви страни е преминал. Тази година в началото беше леко колеблив, но иначе играе много силно. Той е най-силният играч на Галатасарай. Изключение прави последния мач, в който загубиха с 20 точки. Със сигурност ще ни бъде много полезен под коша. Нямаме такъв играч. Емил Стоилов е все още млад, може да се учи. Дай Боже, да достигне неговото ниво. Буквално в последния момент ще решаваме кого ще използваме. Може и него. На гарда имаме решение, Станимир Маринов и Деян Карамфилов са в добро състояние„, казва още селекционерът на България.

15 баскетболисти в състава на България за подготовката и мачовете с Чехия

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани