8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Доволен съм от резултата, донякъде и от разликата

Росен Барчовски: Доволен съм от резултата, донякъде и от разликата

Най-важното е, че завършихме мача без контузия, добави селекционерът на България

„Доволен съм от резултата, донякъде и от разликата. Разбира се, можеше да бъде и по-голяма, но тази също е доста солидна. Най-важното е, че завършихме мача без контузия, защото и това е много опасно. При другите отбори вече се случиха такива неща. Искаше ми се да бъде по-лесно, но Румъния е сериозен отбор и доста по-добър от Кипър, ние го знаехме това нещо. Изпуснахме един момент, тръгнахме много добре и се получи разлика. Когато започнаха смените, съставът, който влезе от пейката, пропусна 2-3 нападения. Допуснахме изравняване от 10-12 точки разлика и дадохме криле на гостите да вярват. Разбира се, преборихме се, имаме много голям потенциал, има и хубави неща. Центровете играха добре в този мач – Емил Стоилов и Андрей Иванов. За Везенков няма какво да говоря„, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след успеха над Румъния с 84:72 в мач от предквалификациите за европейското през 2025 г. 

Везенков се развихри, България пребори Румъния (видео)

Има много голям потенциал в Дий Бост. Още не е готов, надявам се за 2-3 дни да се приготви ментално за европейското. Естествено, че не съм доволен от неговата игра в този мач, но той също не е доволен. Той е достатъчно опитен играч и много добре знае. Нито това е темпото, което искаме, нито това е организацията, нито това са решенията. Отговорът е ясен“, добави наставникът на представителния ни тим. 

Отдавам ниските ни проценти при стрелбата под коша на това, че румънските играчи са високи и здрави. Съвсем различно е, ние там имаме голям проблем. Липсва ни класата, изключение прави присъствието на Александър Везенков. Емил Стоилов и Андрей Иванов са вкарали общо 16 точки, така че това не е толкова лошо“, каза още Росен Барчовски. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани