Родни рефери с наряди за европейските клубни турнири и квалификациите за Евробаскет при жените

Мартин Хорозов и Венцислав Великов са сред избраните съдии

596

Престижни назначения получиха някои от най-добрите съдии в България за края на октомври и началото на ноември.

Венцислав Великов ще има много натоварена есен. Той ще бъде в съдийската тройка за мача от ФИБА Къп между Солнок и Орадея в Унгария на 27 октомври, а освен това е получил назначение и за женската Еврокъп. Българинът ще бъде главен рефер на двубоя между Лудовика Каста и Ника Сиктивкар в Будапеща на 26 октомври. На 20 октовмри той ще бъде в Солун за мача между Ираклис и Бахчешехир във ФИБА Къп. Днес Венцислав Великов ще изведе сред реферите за мача между Минск и Перистери.

Във женската Еврокъп ще се изявява и Стефан Стефанов. Пловдивчанинът е получил наряд за двубоя Ганчлик – Мишколц в Анкара. Комисар на двубой от същия турнир пък ще е Орлин Николов, на когото е поверена срещата между Шепши и Гьор в Румъния. За същия турнир наряд има и Ангел Иванов, който ще бъде рефер на двубоя Кайзери и Печ в Турция.

През този месец Мартин Хорозов ще ръководи две срещи от Шампионската лига – Дарушафака срещу Апоел Холон в Турция и Нимбурк – Игокеа в Чехия.

Нашите съдии са предпочетени и за мачове от квалификациите за Евробаскет 2023 за жени. Мартин Хорозов ще е първи съдия на сблъсъка между Черна гора и Русия в Подгорица, а Венцислав Великов ще бъде сред съдиите за Франция – Литва.

Генералният мениджър на БФБ Елеонора Рангелова и главният мениджър на НБЛ Сандра Велчева – Хънт също получиха назначения, но като технически делегати. Рангелова ще следи за спазването на всички правила и протоколи на двубоя Беларус – Нидерландия, а Велчева-Хънт ще е делегат на мача от пресявките между Израел и Латвия.

Елеонора Рангелова ще бъде комисар и на два мача от женските клубни турнири. Тя ще бъде на масата за двубоя от Евролигата между Шопрон и Берета Фамила, а на 20 октомври ще бъде представител на ФИБА за двубоя между Гьор и Прометей в женската Еврокъп.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБФБ
Предишна статияБългария с победа на старта на световното по умения за 15-годишни (видео)
Следваща статияКарина Константинова с нов отбор в Испания
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."