10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияРоберт Гергов: Нашата идея е "червената" общност да бъде обединена

Роберт Гергов: Нашата идея е „червената“ общност да бъде обединена

Когато говорим за ЦСКА, всичко е свързано с борбата за титлата, каза още президентът на столичния клуб

Президентът на ЦСКА Роберт Гергов сподели, че идеята на клуба е „червената“ общност да бъде обединена. Самият той допълни, че през последните години от клуба са извървяни определени стъпки. 

За последните 10 години, откакто започнахме с едно дете и един треньор, всички ми звъняха за мъжкия отбор. Този момент дойде. На всички обяснявах, че има стъпала, които трябва да се извървят. Нашата концепция бе да направим детска школа, да построим зала и тогава да дойде мъжкият отбор. С детската школа се справихме, тази година имаме три спечелени трофея – шампиони и Купата на БФБ при 14-годишните, както и златото в ББЛ А група. Заради последния трофей придобихме право да участваме в НБЛ. Доказателство за нашата школа е не само спечелването на медалите, а и какви играчи произвежда. От нашите юноши имаме 2-3-ма, които ще получат професионален договор и още 2-3-ма, които ще участват в тренировъчния процес на мъжкия отбор. Сигурни сме, че ще получат игрово време. Имаме национали до 18 и 20 години„, заяви Роберт Гергов по време на днешната пресконференция на ЦСКА в София. 

Тема №1 е завръщането на отбора в НБЛ. Треньор ще бъде Росен Барчовски. Не търсим конфронтация. Нашата идея е „червената“ общност да бъде обединена. С този ход правим стъпка в тази посока“, вярва президентът на „армейския“ клуб. 

Когато говорим за ЦСКА, всичко е свързано с борбата за титлата. Разбира се, че ще се борим да станем първи, но никой не ние поставял цели да ставаме шампиони още през първата година. Нашето партньорство е дългосрочно, всеки спортен човек знае, че това трудно става за няколко месеца. Ще се опитаме. Що се отнася за Европа, ще поканим отново медиите на пресконференция, когато се класираме„, каза Роберт Гергов. 

Когато сформирахме щаба на Росен Барчовски, първата ми идея бе да има приемственост и да има поне един помощник-треньор на пълен работен ден. Ако бяхме назначили Христо Ценов, щяхме да обезкървим юношеския отбор, за който също правим селекция. Ние не можем да го откъснем от юношеския отбор, той ще бъде връзката между старшата и мъжете. Няколко от неговите момчета ще водят тренировъчен процес с мъжете. Изискванията на лигата са да заявим две зали. Заявяваме нашата и „Триадица”, която е традиционна за баскетбола. Не очаквам проблеми. Баскетболната публика е много по-различна. В тази зала има места, колкото и „Триадица” – 450 седящи места“, завърши бившият баскетболист. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани