14 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист с грешна стъпка на старта във ФИБА Къп (видео)

Рилски спортист с грешна стъпка на старта във ФИБА Къп (видео)

Самоковци не успяха да се справят с Апоел Ейлат

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист започна със загуба новия сезон във ФИБА Къп. В своята „Арена Самоков“ носителят на Купата и Суперкупата на България не успя срещу израелския Апоел Ейлат с 86:94 в първия си мач от група B на турнира. В другия двубой от този поток Киев би Трефъл Сопот с 69:68.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун и Трей Портър вкараха по 17 точки за Рилски спортист, като вторият овладя и 9 борби. Алекс Симеонов добави 13 и 5 борби. Джеймс Паджет с отчете с 12 точки.

Зуф Бен Моше бе най-резултатен за Апоел Ейлат с 18 точки и 5 борби. Брайън Алън се разписа с 16. Рой Хубер остана с 15 точки и 10 асистенции.

И ОЩЕ: В състава на Рилецо не бе Ей Джей Хес, който е получил контузия по време на тренировка на тима си преди ден.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава си размениха водачеството на няколко пъти преди Зуф Бен Моше да даде крехък аванс на гостите за 21:18 в края на първат. През втория период Алекс Симеонов и Мирослав Васов изведоха отново Рилски напред с 29:27. Израелците отговориха със серия от 9-2 за 36:31 в своя полза. Трей Портър, Джеймс Паджет и Деян Карамфилов отново поставиха лидерството на страната на българския вицешампион за 46:44 след 20 минути игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Апоел Ейлат на два пъти повеждаше с 5 точки чрез Джъстин Патън и Брайън Алън. Рилски спортист обаче намираше начин да се върне и чрез Алекс Симеонов, Павлин Иванов и Брендън Браун фиксира 64:66. През последната четвърт израелският гранд дръпна с 14 точки след 12-0 за 78:64 чрез Ромеро Уайт, Хиаким Сузман и Вангелис Манцарис. Домакините все пак не се отказаха и сведоха изставането си до 86:94 чрез Деян Карамфилов, Трей Портър и Брендън Браун, но за повече нямаха време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Рилски спортист от ФИБА Къп ще бъде на 20 октомври срещу Трефъл Сопот на полска земя.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АПОЕЛ ЕЙЛАТ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани