9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияРилски спортист си тръгна като победител от Варна (видео)

Рилски спортист си тръгна като победител от Варна (видео)

7 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист спечели за седми пореден път в НБЛ. Момчетата на Людмил Хаджисотиров се наложиха над Черно море Тича с 93:71 като гости в първия мач от 25 кръг в мъжкия ни елит. Самоковци са лидери в класирането с баланс от 23-2, докато варненци са последни с 1 успех и 24 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: За вицешампионите днес не игра Трей Портър. В негово отсъствие Ей Джей Хес завърши с 18 точки. Барет Бенсън добави 13 и 9 борби. Алекс Симеонов вкара 12 точки плюс 6 борби.

В редиците на Черно море Тича не бяха Иван Спиров и Мартин Тодоров. От техните съотборници Михаил Молдов финишира с 12 точки и 6 борби. Мартин Йорданов, Мартин Стефанов, Цветомир Куртев и Берк Мехмед останаха с по 9, като последният грабна и 6 борби.

И ОЩЕ: По-рано през деня стана ясно, че Черно море Тича е пред угрозата да не завърши сезона в НБЛ. Причината е, че комисията по „Младежки дейности и спорт“ към Община Варна не е уважила искането на клуба за финансова помощ на вчерашното си заседание. Това съобщава Аrenavarna.com. Има вероятност „моряците“ да не започнат и следващия сезон.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава бяха равностойни през голямата част от първото полувреме, като в края му Рилски все пак поведе чрез Деян Карамфилов, Ей Джей Хес и Алекс Симеонов за 50:41. След паузата гостите не спряха дотук и направиха разликата 19 точки в своя полза след успешни акции на Павлин Иванов, Барет Бенсън и Ей Джес Хес. През последната четвърт въпреки усилията на Мартин Коцев, Берк Мехмед и Цветомир Куртев, самоковци не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Рилски спортист от НБЛ ще бъде на 20 април срещу Академик Пловдив, а за Черно море Тича предстои двубой с Черноморец същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани