12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист падна, но продължава да се бори във ФИБА Къп (видео)

Рилски спортист падна, но продължава да се бори във ФИБА Къп (видео)

Самоковци допуснаха трета загуба в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист прекъсна серията си от две поредни победи във ФИБА Къп. В своята „Арена Самоков“ носителят на Купата и Суперкупата на България загуби от Трефъл Сопот с 64:84 в мач от група B на турнира.

И ОЩЕ: Самоковци имат баланс от 2-3 в своя поток, като със същия е последният му съперник. В другия двубой Апоел Ейлат се изравни с Киев след 71:62, като и двата тима имат по 3 успеха и 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Портър бе много полезен за Трефъл Сопот и оформи дабъл-дабъл – 23 точки и 11 борби. Брендън Браун се разписа с 13.

Карол Грушецки бе най-добър за Трефъл Сопот с 24 точки. Джошуа Шарма вкара 16 плюс 6 борби. Брандън Йънг остана с 15 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите бяха по-съсредоточени в началото и направиха серия от 11-0, дело Карол Грушецки и Яник Франке, което им осигури лидерството за 24:11 след 10 минути игра. През втория период въпреки усилията на Трей Портър и Златин Георгиев, поляците направиха разликата 22 точки за 47:25 в своя полза чрез Джошуа Шарма и Брандън Йънг.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Рилецо не се отказа и сведе пасива си до 14 точки чрез Алекс Симеонов, Трей Портър и Брендън Браун. Трефъл Сопот не остави нещата така и отново стигна до +20 точки в своя полза чрез Карол Грушецки и Деймиън Лий Мотън за 65:42. През последните 10 минути двукратният носител на Купата на Полша не допусна отпускане, за да постави на таблото 84:64.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В последния си мач от групата Рилски спортист ще гостува на Киев. Това ще се случи на 17 ноември. Тогава ще стане ясна съдбата на българския вицешампион.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ТРЕФЪЛ СОПОТ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани