14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияРилски спортист оглави класирането в НБЛ

Рилски спортист оглави класирането в НБЛ

Самоковци нямаха проблеми срещу Академик

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист излезе еднолично начело в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров не срещна трудности с оределия състав на Академик след 95:60 в мач от 7 кръг в родния елит. След загубата на Спартак в Шумен Рилецо остава единственият тим в шампионата с пълен актив от победи от началото на сезона. Пловдивчани пък са с баланс от 1-5 и са последни.

НАЙ-ДОБРИ: Димаджио Уигинс завърши с 14 точки и 5 борби за Рилски спортист. Чавдар Костов добави 11. Еван Бати се включи от пейката с 10 точки и 5 борби.

Томислав Минков бе много полезен за Академик и оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 11 борби. Тони Гуджино остана с 14 и 8 борби.

И ОЩЕ: За пловдивчани днес не играха Николай Николов и Омар Крайем, които са с травми, както и Махмут Давидов, който бе наказан за един мач.

КЛЮЧЪТ: Вицешампионите доминираха по двата ринга, след като грабнаха 50 срещу 36 борби за съперника. Самоковци демонстрираха по-точен мерник в стрелбата от игра – 50% срещу 27% за Академик. В добавка, домакините направиха повече асистенции – 27 срещу 12 завършващи подавания за отбора на Йордан Янков.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 декември Рилски спортист ще бъде домакин на Ямбол, докато същия ден Академик Пловдив ще гостува на Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани