12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияРилски спортист на високо темпо на старта на полуфиналите в НБЛ (видео)

Рилски спортист на високо темпо на старта на полуфиналите в НБЛ (видео)

Самоковци взеха предимство в серията със Спартак

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист стартира с победа в полуфиналите на НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Спартак Плевен с 94:65, за да поведе с 1-0 в серията от втория етап на плейофите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун завърши с 24 точки и 6 асистенции за Рилски спортист. По 17 добавиха Трей Портър и Деян Карамфилов, като първият овладя и 7 борби.

Джервон Пресли бе най-резултатен за Спартак Плевен с 16 точки и 5 борби. Мартин Маринов вкара 12. Николай Стоянов остана с 11 точки.

РАЗВИТИЕТО: Домакините поведоха с 10-3 още в началото, водени от Мирослав Васов и Трей Портър. Гостите отговориха чрез Коча Йовович и Николай Стоянов за 7:10. Самоковци отново дръпнаха с 15:7 след успешни акции на Алекс Симеонов и Трей Портър. Плевенчани се доблиха на точка след кош на Коча Йовович, но Рилски стигна до +8 точки в своя полза за 22:14. Симеон Илиев фиксира 17:22 след 10 минути игра.

През втория период самоковци отново стигнаха до преднина от 8 точки чрез Коди Карлсън и Мирослав Васов, но Спартак не се огъваше и се доближи чрез Джервон Пресли и Димитър Маринчешки за 27:33. Рилецо обаче се възползва от пропуските на съперника и се изстреля напред със 17 точки, благодарение на дуото Трей Портър и Брендън Браун, за 44:27. След 20 минути на таблото бе изписано 46:30 в полза на вицешампионите.

След паузата проблемите за гостите се увеличиха с още един, след като Симеон Илиев бе изгонен с две поредни технически нарушения, като второто отсъдено за реакция. Брендън Браун пък направи аванса на Рилецо 20 точки за 52:32. При сблъсък под коша Трей Портър бе ударен неволно в лицето от съперник, напускайки паркета с аркада. В оставащите минути Брандън Браун и Алекс Симеонов държаха носителя на Купата на България на солидна дистанция от съперника.

И ОЩЕ: За Рилски спортист днес извън игра остана Ей Джей Хес, който е с травма.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от седем двубоя. Следващият мач между Рилски спортист и Спартак Плевен ще бъде на 15 май от 19.00 ч., отново в Самоков.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани