21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияРилски спортист нанесе първа загуба на Левски в НБЛ

Рилски спортист нанесе първа загуба на Левски в НБЛ

Самоковци с втори пореден успех в мъжкия ни елит през 2021/2022

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист фиксира втората си поредна победа в НБЛ през 2021/2022. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров надигра Левски с 88:69 в двубой от 2 кръг в шампионата при мъжете. Самоковци са без поражение, докато столичани са с баланс от 1-1.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов приключи на крачка от дабъл-дабъл за Рилски спортист – 23 точки и 9 борби. Павлин Иванов добави 14. Трей Портър се разписа с 12 точки и 10 борби. Мирослав Васов вкара 11.

Чавдар Костов, който получи тежък удар в главата от съперник, бе най-добър за Левски с 20 точки. Венцислав Петков наниза 19. Цветомир Чернокожев остана с 12 точки и 8 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Рилецо първи стигна до водачеството в резултата чрез Павлин Иванов и Трей Портър за 10:5. Шампионите се доближиха след 13:16 чрез Чавдар Костов и Венцислав Петков. Домакините обаче не се забавиха и фиксираха 23:16 чрез Брендън Браун, Ей Джей Хес и Златин Георгиев. Втората част започна с две технически за столичани – едно на пейката и едно за един от помощниците на Константин Папазов – Димитър Ангелов. От това се възползва Рилски, който стигна до 27:19 чрез Джеймс Паджет и Деян Карамфилов. Левски отговори чрез Венцислав Петков, Марио Литъл, Чавдар Костов и Лъчезар Димитров за 28:29. Самоковци отново излязоха напред с 9 точки чрез Павлин Иванов и Мирослав Васов, но тройка на Венцислав Петков фиксира 35:41. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата устремът на гостите даде резултат и чрез Цветомир Чернокожев и Марио Литъл те обърнаха до 48:47 в своя полза. Последва серия от 13-0, дело на Мирослав Васов, Трей Портър и Алекс Симеонов, което върна лидерството на носителя на Купата и Суперкупата на България за 63:52. Левски обаче не се отказваше и чрез Марио Литъл, Асен Великов и Венцислав Петков постави на таблото 60:64 след 30 минути. През последната четвърт Алекс Симеонов довърши започнатото от своя тим, като направи отново аванса му двуцифрен след 83:69 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 октомври Рилски спортист ще гостува на Ямбол, а два дни по-късно Левски ще приеме Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани