14 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияРилски спортист мина кота 100 срещу Ямбол за втори път през сезона...

Рилски спортист мина кота 100 срещу Ямбол за втори път през сезона в НБЛ (видео)

Самоковци с 15-ти пореден успех в шампионата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист премина границата от 100 точки срещу Ямбол за втори път през сезона в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ селекцията на Людмил Хаджисотиров се наложи над съперника със 104:68 в отложен мач от 12 кръг в родния елит. Самоковци са лидери в класирането с баланс от 15-0, докато ямболии са осми с 4 успеха и 10 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов завърши със 17 точки и 8 борби за Рилски спортист. Барет Бенсън добави 16 плюс 7 борби. Мирослав Васов се отчете с 12 точки. Ей Джей Хес се завърна и вкара 11. Трей Портър остави срещу името си 10 точки и 8 борби.

Александър Матушев бе най-резултатен за Ямбол с 29 точки, от които 5 тройки. Джеремая Пейдж финишира с 11 точки. Тадж Ридли остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Рилецо овладя контрола над двубоя във втората част, в която лимитира протовника до 9 точки, реализирайки 31, за да излезе напред с 60:32 и до финалната сирена не изпусна водачеството. Домакините грабнаха повече борби – 52 отскочили от двата ринга топки срещу 21 за тима на Тони Дечев. Освен това, вицешампионите бяха по-точни в стрелбата от игра – 60% срещу 38% за ямболии.

И ОЩЕ: В игра за Ямбол днес не се появи Кръстан Кръстанов. Дебют с екипа на новия си тим пък направи Марин Маринов, който получи 23 минути и се отчете с 2 точки, 3 борби, 1 открадната топка и чадър.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 февруари Рилски спортист ще гостува на Черноморец, докато три дни по-късно Ямбол ще се изправи срещу Левски.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани