10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияРилски спортист излъга Левски в дербито на кръга в НБЛ

Рилски спортист излъга Левски в дербито на кръга в НБЛ

Самоковци записаха 18-ти успех в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постигна втора поредна победа в третия етап на НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров спечели дербито на 20 кръг в шампионата при мъжете след 82:78 над Левски. Самоковци са еднолични лидери в класирането с баланс от 18-2, докато „сините“ имат 13 успеха и 7 поражения и са трети.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун отбеляза 29 точки за Рилски спортист, от които 5 тройки. Алекс Симеонов добави 18 и 8 борби. Деян Карамфилов и Ей Джей Хес отбелязаха по 10 точки, като първият направи 7 асистенции. Трей Портър грабна 10 борби плюс 6 точки.

Ивица Радич бе най-добър за Левски с 20 точки и 11 борби. Адонте Паркър дебютира за новия си тим с 18. Марио Литъл се отчете с 14 точки. Венцислав Петков остана с 13.

И ОЩЕ: Първи минути с екипа на Рилецо изигра Коди Карлсън, който остави срещу името си 1 борба и 2 откраднати топки, но не успя да се разпише.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойните първи минути Рилецо намери начин да вземе предимство, залагайки на точния перник на Брендън Браун. Американецът фиксира 30:24 в полза на вицешампионите след 10 минути. През втория период Левски отговори чрез успешни акции на Адонте Паркър, за да обърне до 37:36 в своя полза. Ей Джей Хес и Деян Карамфилов отново изведоха Рилски напред с 46:41, но гостите стигнаха до равенство за 46:46 чрез Ивица Радич, Венцислав Петков и Марио Литъл. Успешен наказателен удар на Златин Георгиев за 47:46 даде крехък аванс на Рилецо. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата надлъгването продължи, а разликата не надминаше 2-3 точки, като тя бе поддържана от Левски чрез Ивица Радич и Марио Литъл. От другата страна Брендън Браун и Алекс Симеонов водеха своите. Все пак шампионите стигнаха до 67:61 след две тройки на Асен Великов и Адонте Паркър. През последната четвърт самоковци направиха серия от 8-0, дело на Мирослав Васов, Трей Портър и Деян Карамфилов, за 69:67 в тяхна полза. Марио Литъл постави равенство на таблото за 71:71, но Рилски не се забави и чрез Деян Карамфилов, Трей Портър и Алекс Симеонов стигна до преднина от 6 точки за 79:73. 22 секунди преди сирената Марио Литъл не сбърка зад дъгата за 76:79. От другата страна Брендън Браун не трепна от фаул линията на два пъти за 81:76. Николай Михайлов върна жеста за 78:81. Деян Карамфилов пък бе точен веднъж от същата позиция и оформи крайното 82:78 в полза на носителя на Купата и Суперкупата на България.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 март Левски ще приеме Черноморец, а Рилски спортист ще гостува на Ямбол. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани