19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияРилски спортист взе още едно дерби в НБЛ (видео)

Рилски спортист взе още едно дерби в НБЛ (видео)

Самоковци надвиха Левски насред София

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист стартира новата 2022 г. по начина, по който приключи предишната – с победа. Самоковци се справиха със съпротивата на Левски със 76:66 като гости в дербито на 11 кръг в шампионата при мъжете. Носителят на Купата и Суперкупата на България е лидер в класирането с 11 успеха, докато столичани са четвърти с баланс от 7-4.

НАЙ-ДОБРИ: В игра за Рилски спортист днес не се появиха Брендън Браун и Ей Джей Хес. В тяхно отсъствие Трей Портър даде тон на своите с дабъл-дабъл – 20 точки и 10 борби. Павлин Иванов добави 18. Барет Бенсън се отчете с 10 точки и 8 борби.

Ивица Радич бе най-резултатен за Левски със 17 точки и 7 борби. По 13 вкараха Марио Литъл и Венцислав Петков, като вторият направи и 7 асистенции. Цветомир Чернокожев остана с 10 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: След равностойно първо полувреме Рилецо нанесе своя удар през третия период, в който лимитира съперника до 8 точки, отговаряйки с 19, за да дръпне с 62:47, воден от Трей Портър и Златин Георгиев. През последната четвърт домакините се вдигнаха на щурм и сведоха пасива си до 8 точки чрез Ивица Радич, Марио Литъл и Венцислав Петков. Павлин Иванов и Златин Георгиев сложиха точка на спора, като изведоха самоковци до крайното 76:66. 

И ОЩЕ: В игра за Левски след около месец пауза заради контузия се завърна Чавдар Костов. Гардът остана на паркета 21 минути, в които остави срещу името си в статистиката 7 точки, 3 борби, 1 асистенция и 3 откраднати топки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 януари Рилски спортист ще приеме Ямбол, а Левски ще гостува на Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани