12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияРилски спортист взе Купата на БФБ при девойките

Рилски спортист взе Купата на БФБ при девойките

Отборът на Маргарита Маринкова спечели срещу Локомотив София във финала

Рилски спортист спечели Купата на БФБаскетбол при девойките. У дома момичетата, водени от Маргарита Маринкова, спечелиха финала с Локомотив София със 71:61. Двата тима спориха на финала на държавното първенство при 16-годишните миналата година.

Двубоят беше равностоен, като гостенките успяха да стопят изоставане от 16 точки до почивката и да направят обрат. В крайна сметка силите им не стигнаха да удържат щурма на самоковки в последната четвърт и загубиха.

Деница Манолова бе избрана за Най-полезен състезател в надпреварата. Тя завърши с 30 точки и 15 борби днес. Моника Борисова добави 20 и 11 борби, а 11 вкара Ивана Бонева.

С 26 точки за Локо София се отчете Маргарита Иванова с 12 борби, 12 вкара Андреа Николова, а 8 точки и 13 борби добави Гергана Цекова.

Дунав спечели бронзовите медали, след като се наложи в малкия финал над Берое Стара Загора с 57:51. Кристиана Маркова бе най-резултатна за успеха с 16 точки. Раня Абурая записа 15 и 11 борби, Татяна Аврамова реализира 12 точки. За Берое Стара Загора Мартина Георгиева се отчете с 11 точки и 16 борби. Димана Костова също вкара 11 и овладя 8 борби.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани