9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияРилски се измъчи, но се измъкна от примката на Академик в Пловдив...

Рилски се измъчи, но се измъкна от примката на Академик в Пловдив (видео)

17-тата поредна победа на самоковци е факт

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист заличи пасив от 15 точки, за да спечели за 17-ти пореден път в НБЛ през този сезон. Носителят на Купата и Суперкупата на България надви Академик Пловдив със 79:78 като гост в мач от 18 кръг в родния елит. Самоковци нямат поражение и са лидери в класирането, докато пловдивчани са с баланс от 6-10 и са на осма позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Димаджио Уигинс и Чавдар Костов бяха най-добри за Рилски спортист с по 18 точки, като вторият грабна и 6 борби. Крис Минков се включи от пейката с 14. Александър Янев финишира с 11 точки. Деян Карамфилов направи 13 асистенции.

Васил Бачев бе най-резултатен за Академик Пловдив с 16 точки и 5 асистенции. Александър Милов го последва с 15. Тайлър Криймър се разписа с 13 точки и 7 борби. С по 10 останаха Томислав Минков и Николай Николов. Тони Гуджино грабна 10 борби.

И ОЩЕ: Треньорът Рилски спортист Людмил Хаджисотиров не бе залата, заради здравословни проблеми. В групата на самоковци не бе и Брандън Рандълф. В игра за гостите за първи път през сезона в НБЛ се появи Мирослав Васов, който се възстановяваше от контузия в последните месеци.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Академик взе нещата в свои ръце и чрез Александър Милов, Тайлър Криймър, Томислав Минков и Николай Николов фиксира 27:17 в своя полза след 10 минути игра.

През втория период преднината на домакините стана 15 точки след успешни акции на Джейлън Минет, Кръстан Кръстанов и Васил Бачев. Самоковци обаче намериха сили и отговориха чрез Крис Минков, Чавдар Костов, Александър Янев и Димаджио Уигинс за 41:46 на голямата почивка.

След паузата Рилецо се доближи на 4 точки след забивка на Димаджио Уигинс. Академик обаче не се даваше и чрез Николай Николов отново увеличи преднината си до 57:48. Вицешампионите пък отвърнаха чрез Александър Янев и Еван Бати за 53:57 в края на третата четвърт.

През последната част Рилски направи обрат след серия от 10-3, дело на Еван Бати и Чавдар Костов, за 63:60. Николай Николов и Тони Гуджино върнаха лидерството на пловдивчани за 71:70, но Васил Попов, Чавдар Костов и Деян Карамфилов бяха точни за 74:71. Васил Бачев с кош намали до 73:74, но отново Костов не сбърка за 76:73. От другата страна успешен наказателен удар на капитана на самоковци постави на таблото 77:73, но Александър Милов върна две точки. След него Йордан Минчев не трепна от фаул линията за 79:75, а последното действие в мача бе тройка на Милов, с което бе оформено крайното 78:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 февруари Рилски спортист ще гостува на Ямбол, докато Академик Пловдив ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани