8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияРилски парафира с още един българин

Рилски парафира с още един българин

Крис Минков става част от селекцията на самоковци

Рилски спортист се разбра с още един българин. След Чавдар Костов и Александър Янев носителят на Купата и Суперкупата ще разчита и на Крис Минков, който е постигнал договорка с клуба.

198-сантиметровото крило е носител на двe титли с Балкан – съответно от 2019 г. и от тази година. В последния сезон с ботевградчани Крис Минков игра и полуфинал в турнира за Купата на България и Финална четворка в Delasport Балканска лига.

През 2021/2022 27-годишният баскетболист записва средно по 6.4 точки, 2.6 борби и 1.6 асистенции в общо 38 мача на „зелените“ по родните терени. Освен това, има средни показатели от 7 точки, 2.1 борби и 1.6 асистенции в 15 двубоя в регионалния турнир.

Крис Минков има още периоди в Левски и Лукойл Академик. Със „студентите“ има 3 титли в НБЛ и едно сребро, три финала за Купата и Суперкупата на страната. Със „сините“ има злато в родния елит, второ място в турнира за Купата и трофей в Delasport Балканска лига.

Има и участия с националния отбор на България. 

Снимки: LAP.BG и ФИБА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани