9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияРилецо със силен старт в плейофите на НБЛ, макар че не успя...

Рилецо със силен старт в плейофите на НБЛ, макар че не успя да спре Маринчешки (видео)

Самоковци поведоха с 1-0 в серията от 1/4-финалите в мъжкия ни елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист стартира с победа в плейофите в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ тимът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Спартак със 100:71 в първия мач от серията от 1/4-финалите в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун отбеляза 18 точки за Рилски спортист, които допълни с 5 асистенции. Алекс Симеонов добави 15 и 6 борби. Златин Георгиев се разписа с 14 точки. Трей Портър се отчете с 11. Павлин Иванов приключи с 10 точки и 6 асистенции.

Димитър Маринчешки нямаше спиране за Спартак Плевен и остави срещу името си 32 точки и 10 борби, като бе 11/20 при стрелбата си от средно разстояние. Ивко Ивков се разписа с 12. Мартин Маринов остана с 11 точки и 6 асистенции.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Плевенчани оказаха сериозна съпротива на съперника в първите 13 минути на двубоя, като дори поведоха с 28:27 след два успешни наказателни удара на Ивко Ивков. След това обаче Рилски отговори чрез Златин Георгиев, Деян Карамфилов и Трей Портър, за да фиксира 49:36. След паузата самоковци не изпуснаха лидерството и направихa аванса си 30 точки.

И ОЩЕ: Градусът на емоциите се покачи за кратко 8.46 мин. преди края на двубоя, когато Трей Портър и Любен Пасков се спречкаха в близост до единия кош. След намесата на колегите им страстите бяха потушени, а двамата получиха по едно техническо нарушение.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до две победи от три двубоя. Вторият мач между Спартак и Рилски спортист ще бъде на 26 април в Плевен. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани