8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияРилецо привлече още един американец (видео)

Рилецо привлече още един американец (видео)

Трей Портър ще носи №15 при самоковци

Рилски спортист намери заместник на Шакил Гудуин, който ще продължи кариерата си в Гърция. През новия сезон самоковци ще разчитат на Трей Портър, обявиха от клуба.

View this post on Instagram

🔥Рилски спортист подписа с 210- сантиметров американски център. Той заменя друг негов сънародник- центърът Шакил Гудуин. Новото име в състава на нашите е @trey_2121 Трей Портър. Американецът е роден на 24 юни 1996 година, висок е 210 см и тежи 105 кг. Портър завършва университета в Невада през 2019 година, където негов наставник е бившият треньор на Голдън Стейт Уориърс Ерик Мюселман, а след това започва да гради кариера като професионалист.
Първият отбор, който дава шанс на американеца за изява е състезаващият се в турската втора лига отбор на Дюшче. В него 208- сантиметровият баскетболист изиграва 13 срещи, в които записва средно по 14,7 точки, 10,8 борби и 1,9 чадъра средно на мач. Тези цифри са достатъчно показателни и Портър е трансфериран в друг турски отбор- Коняспор. Добрите изяви на американеца продължават и за 9 мача регистрира статистика от по 12,1 точки, 10 борби и 1,1 блокирани стрелби. Кризата с Коронавируса обаче слага край на турското му приключение, а сезонът за центъра продължава в Унгария. Там Портър взима участие в едва два мача за отбора на Атомерому, след което се прибира в щатите заради задълбочаващата се пандемия от Ковид- 19. #rilski #rilskisportist #samokov #bulgaria #nbl_bulgaria #sport #bulgariansport #basketball #bgbasket #bball #ballislife #gameday #rebounds #assists #points #blocks #basketballovers #bsketballneverstops #basketballislife #newplayer

A post shared by rilski_sportist (@rilski_sportist) on

Роден е на 24 юни 1996 г. в Дъмфрийс, щата Вирджиния. Висок е 210 см. и тежи 105 кг. Играе на позиция 5. Първите си стъпки на паркета прави в гимназията в родния си град “Potomac”.

Следващата стъпка в образованието и кариерата си прави в университета “Джордж Мейсън”. От 2015 до 2018 г. е част от университетския тим на Олд Доминиън.

През 2018 г. Трей Портър избира да бъде част от университета Невада. На колежанско ниво работи с бившия треньор от Голдън Стейт Ерик Мюселман. В последния си сезон на това ниво реализира средно по 7.2 точки, 4.7 борби и 0.5 асистенции в общо 34 мача.

Професионалната кариера на Трей Портър стартира в турския Дюздже, където отбелязва средни показатели от 14.7 точки, 10.8 борби и 0.4 асистенции в общо 13 двубоя през 2019/2020. Има е кратък период в Унгария.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани