13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Рики Рубио изстреля Испания до елиминациите в Токио (видео)

Рики Рубио изстреля Испания до елиминациите в Токио (видео)

Гардът подобри личния си рекорд по резултатност за световните шампиони

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Испания също ще бъде сред 1/4-финалистите на Олимпийските игри. Световните шампиони се справиха с Аржентина с 81:71 във втория си мач от група C, като нямат загуба в Токио до този момент.

НАЙ-ДОБРИ: Рики Рубио подобри личния си рекорд по резултатност с екипа на Испания в международните турнири, оставяйки срещу името си 26 точки, от които 5 тройки. Освен това, гардът на Минесота в НБА допълни сметката си с 5 борби и 4 асистенции за 26 минути.

От неговите колеги Серхио Люл приключи с 10 точки.

Новото попълнение на Барселона Николас Лапровитола бе най-добър за Аржентина с 27 точки, включително 5 точни стрелби зад дъгата. Луис Скола добави 13. Факундо Кампацо остана с 10 точки.

И ОЩЕ: Руки Рубио постави предишното си най-добро постижение за Испания на световното първенство в Китай през 2019 г. Тогава във финала той се разписа с 20 точки, а „Ла Фурия“ подчини „гаучосите“ с 95:75.

KАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 август Испания и Словения ще спорят за първото място в групата, а Аржентина ще излезе срещу Япония. 

СТАТИСТИКА ОТ ИСПАНИЯ – АРЖЕНТИНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани