Рекорд и ударен старт на полуфиналите в Гърция за Олимпиакос и Везенков

Крилото отново сред реализаторите на "червено-белите" с 15 точки

410

Александър Везенков и Олимпиакос стартираха с победа участието си на полуфиналите в Гърция. Българинът и отборът му разгромиха Промитеас Патра със 116:73 у дома, за да поведат с 1-0 победи в серията от втория етап на елиминациите в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило и този път бе на ниво за Олимпиакос, като се отчете с 15 точки, 7 борби и 1 асистенция за 18 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 1/1 от средно разстояние, 3/4 от тройката и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Тайлър Дорси вкара 18 точки. Шакил МакКисик приключи със 17.

Йоргос Танулис бе най-резултатен за Промитеас Патра със 17 точки. Никос Гикас остана с 15.

116-те точки са клубен рекорд за Александър Везенков и компания в гръцкия елит през 2021/2022. До него крилото и колегите му достигнаха след 16 тройки от 32 опита срещу 9/26 за съперника. Освен това, Олимпиакос овладя и подкошието, след като приключи с общо 33 срещу 24 борби за гостите.

В серията от полуфиналите в гръцкия елит се играе до три успеха от пет двубоя. Следващият мач между Олимпиакос на Александър Везенков и Промитеас Патра ще бъде на 1 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПРОМИТЕАС ПАТРА

Предишна статияИнциденти на Цървена Звезда – Партизан (видео)
Следваща статияГоран Драгич отново облича екипа на Словения
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."