24.7 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаРеал Мадрид триумфира в испанския дуел на кръга в Евролигата (видео)

Реал Мадрид триумфира в испанския дуел на кръга в Евролигата (видео)

Джанан Муса с личен рекорд в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Реал Мадрид ликува за четвърти пореден път в Евролигата. „Белият балет“ се справи с Валенсия с 80:73 в испанския дуел на 9 кръг в турнира на богатите. Отборът на Чус Матео е с баланс от 6-3 и е трети в класирането, докато „оранжевите“ са 12-ти с 4 успеха и 5 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Джанан Муса навъртя рекордните за себе си в Евролигата 28 точки с екипа на Реал Мадрид, като бе 10/13 при стрелбата си от средно разстояние. На своята сметка босненският национал остави още 6 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки.

От неговите колеги Габриел Дек оформи дабъл-дабъл – 16 и 10 асистенции. Петър Корнели вкара 10 точки.

Сам Ван Росъм бе най-резултатен за Валенсия със 17 точки. Боян Дублевич се разписа с 15. Джаред Харпър остана с 11 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините изоставаха с 16 точки в третата част, но се стегнаха и след силен финален щурм намалиха до 71:74 след тройка на Сам Ван Росъм в последната минутa. Реал обаче не се отказа и с ключов кош на Джанан Муса за 78:71 си гарантира победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 ноември Реал Мадрид ще бъде домакин на Партизан, а ден по-късно Валенсия ще има мач срещу Жалгирис.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани