13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаРеал Мадрид отново ще има Чачо в редиците си (видео)

Реал Мадрид отново ще има Чачо в редиците си (видео)

Серхио Родригес с договор за един сезон в "Белия балет"

Реал Мадрид продължава селекцията си с пълна сила. В редиците на испанския гранд се завръща Серхио Родригес, който е постигнал договорка с клуба за един сезон.

36-годишният баскетболист ще носи отново екипа на „Белия балет“, с който има общо 6 сезона. В тях има 3 шампионски титли, 4 Купи на Краля и 3 Суперкупи на Испания, както и Междуконтиненталната купа от 2015 г. В Евролигата има два трофея – с Реал отпреди седем години, както и с ЦСКА Москва през 2019 г.

С руския гранд Серхио Родригес достига до златото в Русия 3 пъти, а освен това, 2 пъти става носител на трофея във ВТБ Лигата. Шампион на Италия с Армани Милано от последния сезон, като има още 2 Купи и 1 Суперкупа на Апенините.

Кариерата му стартира в Естудиантес, а след това преминава през Портланд, Сакраменто, Ню Йорк и Филаделфия в НБА. MVP в Евролигата през 2014 г., като в същия сезон е част и от Идеалния отбор. Най-добър подавач в Серия А през 2021 г. Най-полезен играч на финалите във ВТБ Лигата през 2018 г. MVP на Суперкупата на Испания през 2013 г.

През 2021/2022 Серхио Люл записва средно по 11.5 точки, 2.6 борби и 5.7 асистенции в общо 13 мача на Армани Милано в Серия А, както и средни показатели от 8.3 точки, 2.3 борби и 4.4 асистенции в 34 двубоя в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани