10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаПърво отличие за Борислава Христова в професионалната й кариера зад граница

Първо отличие за Борислава Христова в професионалната й кариера зад граница

Българката и тимът й взеха служебно бронзовите медали в Полша

Борислава Христова и Горжов приключиха с бронзовите медали в полския шампионат през 2020/2021. Отличията са служебни, като ще бъдат връчени такива и на отбора на Бидгошч, срещу когото българката и тимът й трябваше да се изправят в серията за бронза. Това обявиха от полската лига в официалния си сайт.

За Борислава Христова това е първи медал в професионалната й кариера в чужбина, след като тя завърши университета Вашингтон Стейт през 2020 г., където игра на колежанско ниво в продължение на пет сезона. Освен това, отвъд океана тя се превърна и в реализатор №1 на учебното заведение за всички времена.

През този сезон варненката направи впечатление и в европейските клубни турнири с екипа на Горжов. Борислава Христова бе сред най-добрите състезателки в женската Еврокъп, където игра 1/8-финал. В тази надпревара тя записва средно по 19.5 точки, 5.3 борби и 1.8 асистенции в 4 мача.

В полския шампионат Борислава Христова отново бе сред най-полезните за своя отбор, като го изведе до полуфиналите през тази година. На сметката си националката оставя средни показатели от 17.3 точки, 4.5 борби и 2.7 асистенции за 26 двубоя.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани