11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаПърви триумф за Баскония в Евролигата през тази година (видео)

Първи триумф за Баскония в Евролигата през тази година (видео)

Испанците удариха Анадолу Ефес у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Баскония регистрира първа победа в Евролигата през 2022 г. Пред своята публика момчетата на Невен Спахия отказаха Анадолу Ефес с 87:74 в отложен мач от 20 кръг в турнира на богатите.

И ОЩЕ: Селекцията от Витория прекъсна серия от осем поредни загуби в най-силната клубна надпревара на Стария континент, като вече има баланс от 8-19 и заема 16-то място в класирането. Първенецът в Евролигата от миналия сезон е седми с 14 успеха и 13 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Уейд Болдуин бе много полезен за Баскония и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 11 асистенции. Симоне Фонтекио добави 15 и 5 асистенции. Сандер Райесте вкара 11 точки.

Василие Мицич бе най-добър за Анадолу Ефес с 23 точки. Шейн Ларкин остана с 21 и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Гостите имаха аванс от 7 точки на голямата почивка за 43:36, но Баскония намери своя ритъм след паузата. През третия период испанците направиха серия от 13-2, в която дейно участие имаше Уейд Болдуин, за да излязат напред с 62:58. През последните 10 минути Баскония не изпусна инициатива и стигна до успеха, воден от Болдуин и Сандер Райесте.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 март Баскония ще гостува на АСВЕЛ, а ден по-късно Анадолу Ефес ще излезе срещу Монако.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани