11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаПърви дабъл-дабъл за Йордан Минчев в Унгария

Първи дабъл-дабъл за Йордан Минчев в Унгария

Усилията на българина обаче не бяха достатъчни на Орошлани срещу Дуна

Йордан Минчев и Орошлани не успяха да добавят още една победа в актива си в Унгария. Българинът и тимът му загубиха от Дуна със 72:74 като гости в мач от 5 кръг в местния шампионат.

203-сантиметровият баскетболист изнесе най-силния си мач за Орошлани до момента, като се разписа с 19 точки. При стрелбата си шампионът на България с Левски от миналия сезон бе 4/6 от средно разстояние, 3/6 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си той остави още 13 борби за първи дабъл-дабъл през сезона плюс 5 асистенции и 3 откраднати топки за 37 минути на паркета.

Не успяхме да отбележим в лесни ситуации, а те се защитаваха добре. В решителните моменти те бяха по-добри и това подпечата успеха им. Поздравявам съперника за победата„, каза Йордан Минчев.

Над всички за победителите бе Андрея Милутинович със 17 точки и 7 борби.

Орошлани е с баланс от 2-3 и заема 10-то място в класирането на унгарскoто първенство. На 17 октомври Йордан Минчев и компания ще се изправят срещу Сегед. 

СТАТИСТИКА ОТ ДУНА – ОРОШЛАНИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани